Iránytű – 44.

Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

ÉPÍTENI ÉS ÉPÜLNI

(Meghívás a hétvégi Próféta Sulira; bátorítás a részvételre)

Feladatunk az építés, Krisztus Testének építése.

ELHÍVÁSUNK ISTEN HÁZÁNAK ÉPÍTÉSE
A megfelelő fontossági sorrendeket állítsuk helyre az életünkben – kerüljön az első helyre Isten Királyságának és az Ő Igazságának keresése: azaz Isten Házának építése. Aggeus 1,8 “Menjetek fel a hegyre, és hordjatok fát, és építsétek ezt a házat, hogy gyönyörködjem benne, és dicsőíttessem, azt mondja az Úr.” Aggeus 1,4-5 “Talán annak van itt az ideje, hogy kényelmes házakban lakjatok, noha az Én házam még romokban hever? (5) Azért most ezt mondja a Seregek Ura: Gondolkozzatok el sorsotokról!”

KÍVÁNJUK A SZELLEMI AJÁNDÉKOKAT, törekedjünk azokra, hogy legyünk az által is ‘hasznára’ az eklézsiának, a gyülekezetnek – és építsük azt: 1.Kor.12,7 “Azonban, a Szent Szellem mindenfajta működését azért kaptuk, hogy ezzel a többieket szolgáljuk és segítsük.”

A SZENT SZELLEM AJÁNDÉKAI KÖZÜL IS LEGINKÁBB A PRÓFÉTÁLÁSRA KELL TÖREKEDNÜNK – mert ezt hagyta ránk a Mester: 1.Kor.14,1 “Törekedjetek a szeretetre! Buzogjatok a szellemi ajándékokért! De leginkább azért, hogy prófétáljatok!” 1.Kor.14,3-5 “Aki pedig prófétál, emberekhez szól, és ezzel épít, bátorít, vigasztal. (4) Aki nyelveken szól, önmagát építi, aki pedig prófétál, a gyülekezetet építi. (5) Szeretném ugyan, ha mindnyájan szólnátok nyelveken, de még inkább, ha prófétálnátok; mert nagyobb az, aki prófétál, mint az, aki nyelveken szól, kivéve, ha meg is magyarázza, hogy a gyülekezet is épüljön belőle.”

MI MAGUNK IS ÉPÜLJÜNK FEL SZELLEMI HÁZZÁ: 1.Péter 2,5 “Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel szellemi házzá, szent papsággá, hogy szellemi áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által.”

AHOGY ODASZÁNJUK MAGUNKAT ISTEN HÁZA ÉPÍTÉSÉRE, MI MAGUNK IS FELÉPÜLÜNK: Efez.4,16 “Akiben (a Krisztusban) az egész Testet, szép rendben rakja az Úr egybe és egybeszerkeszti azt a kapcsolatok segítségével, és ahogyan minden egyes tag (‘testrész’) az ő ajándék-mértéke szerint teljes aktivitással teljesíti az egész Test növekedését, úgy ő maga is fölépül szeretetben.”

#iránytű #DSGY #DávidSátoraGyülekezet #NemesPál #PrófétaSuli #Építünk #Épülünk #prófétálás

Élőben elérhető Youtube csatornánkon:

www.youtube.com/dsgynet

Keddenként 18:00 órától

 

Go to Top