Istentisztelet

Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

MI VAN A TE KOSARADBAN? (Anyák Napja – Ki a te anyád?)

2.Móz.2,1-10 “Látta (anyja Jókébed), hogy szép a gyermek és rejtegette három hónapig. (3) De mikor tovább már nem rejtegethette, szerzett egy gyékény-kosárkát, bekente gyantával és szurokkal és beletette a gyermeket és letette a folyóvíz szélén a sás közé…”

Egyiptomban a fáraó a zsidó nép létszámbeli visszaszorítása miatt elrendelte, hogy a zsidó újszülött fiúgyermekeket meg kell ölni.

JÓKÉBED SZERETETTEL, FÁJDALOMMAL, RAGASZKODÁSSAL, IMÁDKOZÓ SZÍVVEL, ISTENRE RÁHAGYATKOZÁSSAL készített egy kosarat, szurokkal és gyantával vízhatlanította. Ebbe tette a három hónapos kisfiát. Bízott az Úrban, rábízta kisfiát a Mindenható Istenre. Ő nem arra számított, hogy a hercegnő megtalálja, talán abban reménykedett, hogy egy könyörülő egyiptomi anya esetleg megmenti a Nílusból, és sajátjaként felneveli.

Zsid.11,23 „Hit által rejtegették Mózest az ő szülei születése után három hónapig, mivel látták, hogy szép a gyermek, és nem féltek a király parancsától.”
A fáraó parancsára a zsidó lakosoknak halálbüntetés terhe mellett tilos volt a megszületett fiúgyermeket megtartani.
A saját anyjának, vagy saját apjának kellett megölnie, vagy közreműködniük az újszülött fiúgyermek elpusztításában, hogy azt más megtegye.

MA UGYANEZ VÁR SOK MILLIÓ GYERMEKRE.
Saját anyjuk vagy apjuk az, aki megöli, vagy közreműködnek, hogy megöljék a pici gyermeküket mások. Az abortusz szerte a világon jövedelmező iparággá nőtte ki magát. Az emberek még fizetnek is azért, és áldozatokat hoznak azért, hogy meghaljon a gyermek. Klinikák hálózatai, kutatóintézetek, kozmetikai gyártó cégek, gyógyszerkutató cégek álltak rá iparszerűen az abortált gyermekek testrészeinek felvásárlására, hasznosítására.

ABORTUSZ
Az abortusz a vetélés szó latin megfelelője. Megkülönböztjük a spontán vetélést (külső behatás nélkül szakad meg a terhesség), és a művi vetélést (külső, mesterséges beavatkozás által távolítják el az anya méhében megfogant magzatot). Általában ez utóbbit nevezzük abortusznak.

MIT MOND A BIBLIA AZ ABORTUSZRÓL?
2.Móz.21,22-23 „Ha férfiak veszekednek, és meglöknek valamely terhes asszonyt, és idő előtt megszül, de nem történik ártalom, bírságot fizessen aszerint, amint az asszony férje azt rá kiveti, és bírák előtt fizessen. De ha ártalom történik, akkor életért életet adj.”
Ha férfiak verekedése során egy terhes asszony megsérült és elvetélt, és a gyermek meghalt, akkor halálbüntetést kellett alkalmazni.

Ugyanolyan súlyú büntetést kellett kiszabni egy magzati élet kioltása esetén, mint egy már felnőtt ember meggyilkolása miatt. A magzat és egy érett felnőtt Isten szemében ugyanolyan értéket képvisel, haláluk ugyanolyan veszteség, így a büntetés is ugyanakkora súlyú. Isten abban sem tett különbséget, hogy a terhesség mely szakaszában történt a vetélés.

A Biblia tehát a fogantatás pillanatától kezdve védelmezi a magzatot, hiszen az egy új egyén, egy megismételhetetlen és utánozhatatlan személy életének kezdete.

A 2020-as évben körülbelül 42,7 millió magzat életének vetettek véget, így az abortusz vezető halálok lett, messze megelőzve a rák (8,3 millió), a cigarettázás (5 millió) és az alkohol (2,5 millió) okozta haláleseteket
( www.notthebee.com/Worldometers )

COVID-19 KORONAVÍRUS (2021. május 02-i adatok):
fertőzöttek: 152.210.000; összes regisztrált halott: 3.192.852
Rövidebb idő alatt több (12 hónap), több mint 13-szor annyi ember halt meg abortuszban.
A COVID-19 koronavírus óriási módon megváltoztatta a világ életét – országok, kormányok, gazdaság, családok, egészségügy, oktatás, a szolgáltatóipar minden szegmense – és vajon a nagyságrenddel nagyobb, világméretű abortusz?

JÓKÉBED A FÁRAÓ PARANCSA MIATT kényszerült arra, hogy megváljon a gyermekétől.
De nem ölte meg, nem ölette meg. Az ÉLET MELLETT döntött.
Bízott az Úrban, atyái Istenében, és rábízta kisfiát a Mindenható Istenre.

KISMAMÁK, ÁLDOTT ÁLLAPOTBAN LEVŐ, ‘TERHES’ LÁNYOK ÉS ASSZONYOK!
Akiket egészségügyi okból, erőszakos foganásból, vagy súlyos válsághelyzet miatt kényszerítenének a szülők, ismerősök, vagy a körülmények a babátok abortálására – halljátok meg Jókébed példáját!
Inkább bízzátok a Mindenható Istenre azt a gyermeket! Ha már megfogant, akkor az a gyermek Isten tervében benne van. Kérjetek segítséget, hordjátok ki, szüljétek meg. És ha akkor sem tudnátok megtartani, adjátok örökbe a kisgyermeket!

BÁTOR ÉS TALÁN A LEGÖNZETLENEBB CSELEKEDET, AMIT VALAKI VALAHA IS TEHET, AZ ÖRÖKBEFOGADÁS.
Jókébed önzetlen, bátor hitbeli lépése mentette meg végül egész Izraelt.

ÉS MI VAN A TE KOSARADBAN?
Mi az az életedben, amit át kellene most adnod Istennek, és lehetővé kellene tenned, hogy teljesen az Úr, a Mindenható Isten irányítása alá kerüljön?
(folyt. a videóanyagban …)

#Mózes #igazianya #önzetlen #áldozat #abortusz #hithős #örökbeadás #örökbefogadás #átadás

#Istentisztelet #tanítás #dícséret #dsgy

Go to Top